Valon kuvia – valokuvia

Etusivu | GalleriaMini

GalleriaMini

GalleriaMini 2012

Tänä kesänä GalleriaMini on avoinna piharakennuksen saunassa ja saunan eteisessä kolmannen kerran 16. – 7.6.2012. Galleriassa on esillä kaksi kokonaisuutta: Jukka Piiroisen ”Vuodenajat puutalokaupungissa – valokuvaesitys Kristiinankaupungista” sekä Päivikki Piiroisen ”Juttuja – aurinkovärjättyjä tekstiilejä”. Näyttely on osa Avoimet portit -tapahtumaa.

”Vuodenajat puutalokaupungissa” on noin yksitoista minuuttia kestävä valokuvaesitys, jossa kuljetaan Kristiinankaupungin katuja ja kujia yhden vuodenkierron verran. Kuvaajan tavoitteena on ollut tallentaa Kristiinankaupungin katumaisemia eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina erilaisissa valoissa ja tunnelmissa. Vuodenajat ja ihmisen jäljet viihtyisässä puutalokaupungin miljöössä ovat esityksen pääosassa. Itse ihmiset, kaupungin asukkaat vilahtavat vain ohimennen kuvien taustalla. Kuvaesityksen kahdeksankymmentä kuvaa ovat syntyneet kaupungin kaduilla kuljeskellen vuosien 2005 – 2012 aikana.

Päivikki Piiroisen aurinkovärjättyjen tekstiilien aiheet ovat löytyneet oman pihan kasveista, jopa rikkaruohot ovat saaneet uuden uljaan elämän tekstiileissä. Mukana kokonaisuudessa on myös lastenlasten Essi (8 v.) ja Emilia Angerian (5 v.) kangasväreillä tekemiä piirroksia.

Vuodenajat puutalokaupungissa

Näyttely 2011 - Ihan pihalla

Ihan pihalla-näyttely oli avoinna Öppna portar- Avoimet portit-tapahtuman aikana 11. - 12.6.2011 sekä Kristiinankaupungin kesämarkkinoiden aikaan 15. - 17.7.2011.

Isovanhempien ja lapsenlapsen yhteisnäyttely Ihan Pihalla kertoi eri tekemisen tavoin, miten oma piha inspiroi yhteiseen puuhaan.Näyttelyssä oli mukana nuorimpana Essi Angeria (s. 2004). Hän on konkari Kristiinankaupungissa lomailija, jolle kaupungin rakennettu ympäristö on tullut tärkeäksi. Raatihuone ja tuulimylly ja mumman ja papan pikkuinen mökki ovat rakkaita. Essi piirsi näyttelyyn pihan eläimiä ja ompelutti niihin mumman tekemistä aurinkovärjätyistä kankaista kehykset.

Päivikki Piiroinen on esillä aurinkovärjäystekniikalla tehdyillä kankailla. Tekniikka on hyvin yksinkertainen ja sillä saa jalostettua esimerkiksi pihan kasveista jotain aivan uutta ja jännittävää. Omasta pihasta löytyy niin paljon materiaalia taiteellisiin kokeiluihin. Päivikki on vuosia harjoittanut tätä tekniikkaa ja mm. omassa työssään museotoimenjohtajana tuonut sen museoympäristöön, jota voidaan tutkia myös aurinkovärjäyksen keinoin.

GalleriaMini - juliste 2011

Saunan puolella oli esillä valokuvaaja Jukka Piiroisen kuvaesitys, joka vie katsojan hieman pihaa kauemmaksi. Saunalla oli esillä kevään 2011 Armeniaan suuntautuneen valokuvausmatkan tuloksia.

Lehtijuttuja

Ihan pihalla-näyttely ja Avoimet portit-tapahtuma pääsivät mukavasti esille lehdissä.

- Pikkukaupunki avaa pihansa vieraille (Aune Waronen, Pohjalainen 11.6.2011, pdf-tiedosto)
- Samarbetet är huvudsaken (Annika Bodman, Syd-Österbotten 11.6.2011, pdf-tiedosto)

Armenian huhtikuu 2011

Jukka Piiroisen osuus GalleriaMinin kesän näyttelyssä on kuvaesitys "Armenian huhtikuu", joka on koostettu huhtikuun 2011 Armenian kuvausmatkan kuvasadosta.

Verkkonäyttely 2010

Viime kesän (2010) näyttelyn kuvat ovat vielä nähtävissä verkkonäyttelynä: GalleriaMini.

Gallerian sijainti

Osoite: Ulrika Eleonorantie 12, Kristiinankaupunki, piharakennus

Öppna portar- Avoimet portit

Öppna portar- Avoimet portit on pihojen ja puutarhojen kulttuuritapahtuma. Tutustu myös tapahtuman nettisivuihin: Öppna portar - Avoimet portit.

Palaute

Palautetta näyttelystä voi lähettää sähköpostilla: jukka1piiroinen(a)gmail.com.