Nazervan

Valon kuvia -etusivu | Nazervan

Nazervan - kylä Armeniassa

Nazervan - kylä Armeniassa on verkkonäyttely, joka koostuu toukokuussa 2006 kuvaamistani kuvasarjoista. Osallistuin tuolloin Armeniassa valokuvaustyöpajaan, jonka aiheena oli ihmiskontakti ilman yhteistä kieltä kuvaajan ja kyläläisten kesken. Työpajan ohjaajana toimi Jaakko Heikkilä, itsekin armenialaisia eri puolilla maailmaa kuvannut valokuvaaja.

Suurin osa sarjoista on kuvattu Nazervanin (myös Ghazaravan) kylässä, joka sijaitsee noin 40 km maan pääkaupungista Jerevanista luoteeseen. Joukossa on joitakin kuvia myös Nazervanin naapurikylistä Parpista ja Bazmahpyurista. Lisäksi näyttelyssä on kuvasarjat Geghardin luostarista ja maan pääkaupungista Jerevanista.

Jukka Piiroinen, Tornio

Kuvasarjat

Vihje kuvasarjojen katsomiseen: F11-näppäimellä saat enemmän näytöllesi enemmän tilaa kuvien katselua varten. Näppäin toimiin ainakin IE- ja Firefox-selainohjelmilla.

  • Kylä >>; Nazervan, Bazmahpyur ja Parpi sijaitsevat samassa laaksossa lähellä toisiaan.
  • Koti >>; vieras otetaan kylissä vastaan vieraanvaraisesti. Kylän raitilla kulkenut kuvaaja kutsuttiin mielellään ihmisten koteihin.
  • Katse >>; yksinkertaisista oloista huolimatta kyläläisten katseista kuvastuu inhimillinen arvokkuus.
  • Koulu >>; kylän koulurakennus on ulkoisesti vaatimaton. Sisällä toimii kuitenkin aivan oikea koulu. Opettajat ottivat suomalaisen kollegansa lämpimästi vastaan, vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan.
  • Paimenet >>; aamulla kylän lehmät kootaan yhteen laumaan ja paimenet vievät lauman päiväksi ylös vuoren harjanteelle syömään.
  • Lapset >>; lapset kohtaavat ulkomaalaisen valokuvaajan uteliain silmin.
  • Artur >>; Artur niittämässä pellolla ja sukunsa hautapaikalla.
  • Luostari >>; Geghardin luostarin kirkossa oli kaunis valo.
  • Tori >>; Vernissaga-torilla Jerevanissa on myynnissä kaikenlaista tavaraa; mattoja, taloustarvikkeita, tauluja, kameroita, rihkamaa...

Info

Kartta

Armenian kartta

Valokuvaaja

Nazervan - kylä Armeniassa-verkkonäyttelyn on siis kuvannut Jukka Piiroinen; lisätietoja Valon kuvia - valokuvia-sivuston Info-sivulta.

Lavash - kohtaamisia Armeniassa

Armenian valokuvaustyöpajaan osallistuneet valokuvaajat kokosivat työpajan tuloksista näyttelyn Lavash - kohtaamisia Armeniassa. Näyttely oli ensimmäisen kerran esillä joulukuussa 2006 Pohjolan Sanomien näyttelytilassa Kemissä ja toisen kerran kesäkuussa 2007 Tornion kaupungintalon ala-aulassa.

Lavash - kohtaamisia Armeniassa-näyttelyn valokuvaajat ovat Merja Barry, Pekka Fali, Aki Ollikainen, Anna-Erika Pekkala, Jukka Piiroinen ja Minna Soininen.

Palaute

Otan mieluusti vastaan palautetta verkkonäyttelystäni. Sitä voi lähettää sähköpostilla: jukka1piiroinen(a)gmail.com.

Kiitos!